Indlæg i Svenden 2015 - CUK-Frederikssund

Gå til indhold

Hoved menu:

Svenden > Svenden 2015

Den Farende Svend
April 2015

Besøg hos Skævinge Pensionistklub


Torsdag .d. 23.04. 2015 var Arne og Kaare på besøg hos Skævinge Pensionistklub for at fortælle lidt om Navere og deres historie.

Efter velkomstkaffen og sang, lagde Kaare ud med at fortælle om Navere og deres oprindelse, lige fra Laugs-væsenet’s  dannelse i 1200-tallet, over pligten til at ”gå på valsen” efter aflæggelse af Svendeprøve og ”behøvling fra 1650, samt stiftelsen af CUK ved Malermester Peter Jørgensen i 1899 i Kreuzlingen, hen til alle Naveres ”Al-fader Zacha Friis.

Derefter gik Arnes vandrer stav rundt i salen, til stor interesse for de fremmødte. Den gamle historie med at den var lavet af Sydafrikansk  Snudebilletræ, var der ingen der købte. Efter en længere diskussion, blev man enige om at den var af nøddetræ .. Bornholmsk  ånde-nød , som Arne sagde.

Derefter var der igen kaffe og blødt brød og sang.

Og så gik det i gang med historier om vores tid ”på valsen”.
Arne fortalte nogle drabelige historier om hans tid i Finland, Sverige og Berlin, bl.a. om Sølvbryllup i Finland, uden kone, det var dobbelt så sjovt og halv så dyrt. Endvidere om hans 50-års Fødselsdag i Berlin, og hans dyre ur.

Kaare fortalte nogle sandfærdige løgnehistorier fra hans tid på Grønland, DDR og flere andre lande.

Så var der igen kaffe og sang, og det var tid at tage afsked.

Det var synlig for enhver, at de fremmødte 35 Pensionister morede sig Kongeligt, så man rolig sige at det var et vellykket foredrag, vi godt kunne gentage ved en anden lejlighed.

Kaare
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu